داربست فلزی چیست: 

داربست به لوله هایی گفته می شود که برای کار در ارتفاع به هم متصل می شوند. لوله های داربست در ابعاد و اندازه های مختلف هستند. طول لوله های داربست از یک متر شروع می شود و در اندازه های 2، 3، 4، 5 و 6 متری در بازار یافت می شود.

داربست به ساختار موقتی گفته می شود که افرادی که در ارتفاعات خصوصا در کارهای ساختمانی و یا تعمیرات نمای ساختمان کار می کنند از آن بالا رفته و به عنوان پشتیبان جهت کاهش خطر سقوط از آن استفاده می کنند. داربست ها به عنوان مهمترین ساختار جهت دسترسی به ارتفاعات و نقاطی که دسترسی به آنها دشوار است استفاده می شوند. از سوی دیگر داربست ناامن می تواند به قیمت جان افراد و یا تحمیل صدمات جبران ناپذیر به آنها شود. همچنین داربست فلزی برای استیج کنسرت، استیج های نمایشگاهی ، برگزاری نمایشگاه ، حصار کشی پیست اسکی، فوتبال و سایر اماکن و نیز خیابان های در حال تعمیر و دارای کنده کاری و حتی پروژه های هنری استفاده می شود.

تاریخچه داربست فلزی:

آنچه از نقاشی های روی غار بر می آید، اولین داربست ایجاد شده به 17 هزار سال قبل بر می گردد. طبق آنچه در نمایشگاه برلین به نمایش گذاشته شده است در قرن 5 قبل از میلاد و در یونان باستان از داربست استفاده می شده است. مصری ها، چینی ها و نیز طبق گزارشات تاریخی از سازه هایی شبیه به داربست برای ساخت سازه های مرتفع استفاده می کرده اند. داربست های اولیه از چوب ساخته شده و با طناب به هم محکم می شدند.

دوره جدید:

همچنان که روزها سپری می شود کارخانجات صنعتی برای ایجاد لوله های داربست در ابعاد و اندازه ها و نیز استانداردهای جدید تولید می شوند. در حقیقت افرادی به نام دانیل پالمر جونز و دیوید هنری جونز اولین افرادی بودند که داربست را به شکل صنعتی آن محبوب کردند. استاندارد های جدید و فرایندهای ایجاد داربست به شکل امروزی توسط تلاش های این دو مرد در شرکتشان مرسوم شد. در بین این دو نیز دانیل تلاش های بیشتری کرد و بسیاری از ابداعات در این زمینه کار او بود. از این رو به او پدربزرگ داربست جهان نیز لقب داده اند.

این دو برادر اسکافیکسر (scaffixer) را ابداع نمودند ابزاری برای ارتباط بین لوله ها و محکم نمودن آن که از طناب بسیار مطمئن تر و محکم تر بود. در سال 1913 شرکت تجاری این دو برادر کاخ بازسازی باکینگهام انگلیس را به عهده گرفت و همین مسئله موجب شد تا ابداعشان بیشتر مورد توجه قرار بگیرد.

با رشد تکنولوژی خصوصا در متالوژی مواد در ابتدای قرن بیستم، استفاده از لوله های آب فلزی به جای لوله های چوبی معرفی و سپس ابعاد استاندارد برای آن نیز مشخص شد. این کار در راستای انعطاف بیشتر و نیز استحکام سازه های داربستی انجام شد.

داربست فلزی در شرایط امروز:

استاندارد اروپایی BS EN 12811-1، الزامات عملی و روش های طراحی ساختاری و عمومی برای داربست ها را تعیین می کند. این الزامات برای ساختارهای داربست جهت اتکا به سازه های همجوار برای ثبات بیشتر کاربرد دارند. هدف از داربست فلزی ایجاد پلت فرمی است که دسترسی امن کارگران به ارتفاعات بالا را میسر سازد. استاندارد اروپایی الزامات امن سازی داربست را تعیین می کند. این استاندارد مستقل از جنس داربست فلزی است و هدف آن تعیین شاخص های لازم برای طراحی داربست می باشد.

مواد اولیه:

اجزاء اصلی داربست فلزی، لوله، اتصالات و تخته می باشند. لوله های سبک داربست که تبدیل به استاندارد داربست شدند و در داربست بندی انقلاب جدیدی را ایجاد نمودند در دهه ی 1950 میلادی ابداع و تجاری سازی شدند. لوله ها معمولا از آلومینیوم یا استیل ساخته می شوند. در صورتیکه لوله ها استیل باشند معمولا سیاه یا گالوانیزه هستند. لوله ها معمولا در اندازه های متفاوتی عرضه می شوند، ولی قطر استاندارد آنها 48.3 ملیمتر است. لوله داربست معمولا در اندازه ی 6.3 متر خریداری می شود. بیشتر شرکت های بزرگ معمولا نامشان را بر روی لوله های تولیدی شان حک می کنند.

بست داربست:

 برای اتصال لوله های داربست فلزی به همدیگر باید از بست استفاده کرده که دو لوله داربست را به هم متصل می کند. 

انواع داربست فلزی:

داربست های فلزی معمولا به سه دسته ی فولادی سیاه، فولادی گالوانیزه و آلومینیومی تقسیم می شوند. معمولا برای کارهای ساختمانی از لوله های فولادی و گالوانیزه استفاده می شود.

قیمت نصب داربست فلزی: 

در تعیین قیمت نصب داربست باید به فاکتورهای زیادی توجه کرد: محل نصب، میزان فرو رفتگی ساختمان، متراژ، ارتفاع و ضرورت یا عدم ضرورت کفراژ داربست همگی از فاکتورهای موثر در قیمت نصب داربست هستند. برای اطلاعات بیشتر درباره ی هزینه نصب داربست می توانید به صفحه ی زیر مراجعه کنید:

قیمت نصب داربست فلزی

وزن داربست فلزی 6 متری:

قطر بیرونی لوله داربست فولادی سیاه و گالوانیزه یکسان بوده و 48 میلی متر می باشد. وزن این نوع از داربست ها بسته به ضخامت آنها متفاوت است. به طوریکه وزن داربست 6 متری با ضخامت 3 میلی متر 26 کیلوگرم می باشد. وزن داربست با ضخامت 2.5 میلی متر 17 کیلوگرم می باشد. همچنین وزن داربست فلزی 6 متری با ضخامت 2 میلی متر 13.8 کیلوگرم می باشد.

تخته داربست:

تخته داربست به تخته های چوبی گفته می شود که برای کار بر روی داربست و حرکت بر روی آن استفاده می شود. این تخته ها بایستی در شرایط مناسب نگهداری شوند تا از پوسیدگی آنها جلوگیری شود.

 

چادر داربست:

 

این چادرها معمولا برای داربست هایی که برای هیئات مذهبی یا چایخانه ها و یا فضاهای سربسته ی موقت نصب می شوند مورد استفاده قرار می گیرند.

اطلاعات تماس